General Discussion & Queries for Penang, Kedah & Perlis Map

Tracklog, POI and error feedback for Kedah, Penang & Perlis. Mapper: OngCC

Moderators: tympg, keong8260, Moderators, Regional Mappers

Forum rules
1. Be nice to each other and respect the moderators. Post in normal font size, color and weight. Follow Nettiquette
2. NO out of topic. This forum is strictly for feedback to our maps
3. NO posting of data copied from other source especially malsingmaps
4. NO abuse, profanity and insults
5. NO spamming, cross posting and opening of duplicate topics
6. NO post/link to warez, cracks, serials or illegally obtained copyrighted content
7. Each message posted is owned by and is the opinion of the original poster. Neither mfm nor its owner or moderators are legally responsible for anything posted on the forum
nz_srs
Posts: 26
Joined: Fri Jan 22, 2010 7:05 pm

Re: macam mana nak edit map

Postby nz_srs » Wed Oct 19, 2011 11:36 pm

alamak susahnya..sebab ada 2 3 location yang takdak dalam map... sesetengah tu tempat dah lama exist tapi masih tak exist dalam map ni... so boleh tolong terangkan macam mana cara2 nak maklumkan kpd mapper kita? 1 lagi, boleh tak kita nak view map dalam laptop/pc? so boleh la screenshot dan edit pakai paint dan terus inform kat mapper kan?

FrancisTLim
Valued Contributor
Posts: 167
Joined: Wed Sep 17, 2008 8:34 pm

Re: macam mana nak edit map

Postby FrancisTLim » Thu Oct 20, 2011 1:13 am

You can find some answers here

viewtopic.php?p=971#p971
Regards,
FrancisTLim.

User avatar
alyem
Regional Mapper
Posts: 2140
Joined: Mon Sep 22, 2008 2:23 pm
Location: K. Lumpur (Nuvi 710, Legend Hcx) and Oregon 300

Re: macam mana nak edit map

Postby alyem » Thu Oct 20, 2011 8:47 am

nz_srs wrote:alamak susahnya..sebab ada 2 3 location yang takdak dalam map... sesetengah tu tempat dah lama exist tapi masih tak exist dalam map ni... so boleh tolong terangkan macam mana cara2 nak maklumkan kpd mapper kita? 1 lagi, boleh tak kita nak view map dalam laptop/pc? so boleh la screenshot dan edit pakai paint dan terus inform kat mapper kan?


1- Kalau u tahu cara record track on site.
2- Namakan atau coordinate untuk trackers yang berada di kawasan untuk merakamkan track onsite.
73, 9w2yyl
You need the MAP, We need your TRACK

User avatar
zamad
Valued Contributor
Posts: 2303
Joined: Sun Sep 21, 2008 12:50 am
Location: Shah Alam

Re: macam mana nak edit map

Postby zamad » Thu Oct 20, 2011 9:42 am

1. Guys, just installed Garmin Mobile XT 5.00.60 on my Nokia C5-00.
2. im using xt garmin on my e72

Please correct me if I'm wrong because I once used GMXT on the Palm T|X. From my ailing memory, GMXT can record POIs but NOT tracks. The best it can do are only the triplogs with >1 second points.
mfm : magnificent free maps
Garmin nüvi 2575RLM v2.80, Garmin 60CSx v4.00, Garmin nüvi 205W(patched), Papago R5800 X8.5, Qstarz Q1000P (Datalogger)
Retired: GMXT Palm T|X, nuvifone A10 v5.0.77, Garmin-Asus G60 v2.43, GPSlim236 (Datalogger)

kaybee
Valued Contributor
Posts: 604
Joined: Mon Sep 22, 2008 9:14 am
Location: Bukit Tengah, Penang (nuvi 200w, i-Blue 747A+ logger)
Contact:

Re: macam mana nak edit map

Postby kaybee » Thu Oct 20, 2011 9:46 am

Kalau tak mampu nak track tempat tu, boleh pos kat thread viewtopic.php?f=5&t=2047 lokasi atau kordinat tempat tersebut. Jadi mana2 tracker yang tinggal di Penang boleh pergi track.

User avatar
alyem
Regional Mapper
Posts: 2140
Joined: Mon Sep 22, 2008 2:23 pm
Location: K. Lumpur (Nuvi 710, Legend Hcx) and Oregon 300

Re: macam mana nak edit map

Postby alyem » Thu Oct 20, 2011 9:52 am

Yang ini best.... :peace:
Ajak tracker bersama... belajar macam mana nak track..
73, 9w2yyl
You need the MAP, We need your TRACK

User avatar
Lalatbotak
Posts: 81
Joined: Mon Apr 20, 2009 10:53 am
Location: Seri Kembangan- Nuvi 610, Garmin etrex H,Lakatoo 1000
Contact:

Re: macam mana nak edit map

Postby Lalatbotak » Thu Oct 20, 2011 10:25 am

Alyem,

Saya sangat setuju, kita boleh ajak Mapper pergi buat 'trekking' bersama sama. Sambil memandu kereta bersama 'trekker' kita dapat 'belajar ilmu' mapping darinya.

Harap trekker ada 'masa' untuk ajar newbees.

Semoga semua dapat "Hari Baik'

Sakalian dari Lalatbotak.


ps.
I am beginning to love this 'bazaar malay' language thing!!

User avatar
unclediy
Valued Contributor
Posts: 95
Joined: Fri Sep 19, 2008 12:45 am
Contact:

Re: General Discussion & Queries for Penang, Kedah & Perlis

Postby unclediy » Thu Dec 22, 2011 2:36 pm

Avoid from driving on this badly damaged Road [K20]

Image

Watch this video:
http://www.youtube.com/watch?v=srsAQQIQ ... e=youtu.be

vlakshm
Posts: 1
Joined: Tue May 17, 2011 5:01 pm

Adding of alternative names for roads

Postby vlakshm » Tue Jan 21, 2014 2:17 pm

hi there,
In Penang, especially in Georgetown, we have new road names that have been given for some roads (which previously had colonial names). Many use the earlier names still, hence how are we able to have both names included for a given street, so that a search in either the earlier or present names still shows the same road?

thanks..

jason_scb
Posts: 1
Joined: Wed Mar 02, 2011 12:49 pm

Penang 2nd Bridge

Postby jason_scb » Sun Mar 16, 2014 8:26 am

Has the lastest map updated with Penang 2nd Bridge yet???


Return to “Penang, Kedah & Perlis Map Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests