How to use Garmin Mapsource

Guides, FAQs, How-to, etc

Moderators: Moderators, Regional Mappers

Forum rules
1. Be nice to each other and respect the moderators. Post in normal font size, color and weight. Follow Nettiquette
2. NO out of topic. Discuss matters pertaining MFM community and forum only.
3. NO abuse, profanity and insults
4. NO spamming, cross posting and opening of duplicate topics
5. NO advertisement post or link
6. NO post/link to warez, cracks, serials or illegally obtained copyrighted content
7. Each message posted is owned by and is the opinion of the original poster. Neither mfm nor its owner or moderators are legally responsible for anything posted on the forum
froggyman
Posts: 7
Joined: Wed Dec 23, 2009 11:49 am

Re: How to use Garmin Mapsource

Postby froggyman » Tue Nov 16, 2010 8:33 am

silverbeauty wrote:Depending on your resources of your phone, it is better to remove the polygons during installation of map by executable MFM file



Thanks for the advice.
Will try to create another onw without the polygons files in it.

Thanks again. :tq:
:rox:

nghk
Posts: 111
Joined: Mon Jul 20, 2009 4:52 pm
Location: Sg Buloh [Papago X8.5]

Re: How to use Garmin Mapsource

Postby nghk » Thu Nov 18, 2010 4:42 pm

Dear all experienced MapSource users,

Can you please teach me how to view one-way streets in MapSource? I'm using ver 6.15.6 and all the roads look the same (lines only). But when I try the routing, it knows which road is a one-way street, thus routing is correct. But visually I would like to see where are the one-way streets and their directions.

Thank you very much!

gnihc11
Posts: 1
Joined: Mon Sep 14, 2009 5:43 pm

How to unlock malfreemaps?

Postby gnihc11 » Tue Nov 23, 2010 1:29 pm

After downloading and extracting mapsource, I downloaded the latest MFM 101122 for mal/sg. Followed the instructions and created a .img but when I opened mapsource, all I have is an empty map? How to have the maps shown on mapsource, do I need a unlock code or something?

User avatar
alyem
Regional Mapper
Posts: 2139
Joined: Mon Sep 22, 2008 2:23 pm
Location: K. Lumpur (Nuvi 710, Legend Hcx) and Oregon 300

Re: How to unlock malfreemaps?

Postby alyem » Tue Nov 23, 2010 1:54 pm

Click View > Switch Product > mfm map

Read more info here >> viewtopic.php?f=28&t=791
and here >> viewtopic.php?f=28&t=735

Take your time to read.. :mrgreen:
73, 9w2yyl
You need the MAP, We need your TRACK

User avatar
tlchuan
Polygon Mapper
Posts: 1975
Joined: Wed Sep 17, 2008 8:15 am
Location: Subang Jaya (x10 & Oregon 300)Garmin 255w sgmy, 2575RLM, Wayway 5035
Contact:

Re: How to unlock malfreemaps?

Postby tlchuan » Tue Nov 23, 2010 1:55 pm

gnihc11 wrote:After downloading and extracting mapsource, I downloaded the latest MFM 101122 for mal/sg. Followed the instructions and created a .img but when I opened mapsource, all I have is an empty map? How to have the maps shown on mapsource, do I need a unlock code or something?


Do you read these in the first place

viewtopic.php?p=9291#p9291
Image

nasrulibrahim
Posts: 7
Joined: Wed Sep 16, 2009 1:21 pm

Re: How to use Garmin Mapsource

Postby nasrulibrahim » Thu Mar 10, 2011 5:05 pm

Help. I'm a NuB here. First time using MapSource (installed today) . I was unable to follow one of the instructions mentioned in this thread. I understand that I am supposed to check the box that says "Include route calculation data (recommended if your GPS supports auto-routing".

In my Mapsource interface, this whole thing is uncolored / watermarked / shaded area which i cannot check / tick / click.

But My device could still calculate routes ( i tried simulation and it worked fine so far)

So did i do something wrong? Whats the differences?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
alharis299
Champion Polygon Mapper
Champion Polygon Mapper
Posts: 6642
Joined: Sat Oct 17, 2009 10:59 pm
Location: Alor Setar

Re: How to use Garmin Mapsource

Postby alharis299 » Sun Mar 13, 2011 8:42 pm

nasrulibrahim wrote:Help. I'm a NuB here. First time using MapSource (installed today) . I was unable to follow one of the instructions mentioned in this thread. I understand that I am supposed to check the box that says "Include route calculation data (recommended if your GPS supports auto-routing".

In my Mapsource interface, this whole thing is uncolored / watermarked / shaded area which i cannot check / tick / click.

But My device could still calculate routes ( i tried simulation and it worked fine so far)

So did i do something wrong? Whats the differences?


You are doing right Bro, nothing to worry about. You cant check(tick) that box.
:good:

nasrulibrahim
Posts: 7
Joined: Wed Sep 16, 2009 1:21 pm

Re: How to use Garmin Mapsource

Postby nasrulibrahim » Fri Mar 25, 2011 2:45 pm

alharis299 wrote:
You are doing right Bro, nothing to worry about. You cant check(tick) that box.
:good:




Thank you!!!

shakyhand
Posts: 16
Joined: Thu Apr 30, 2009 11:30 pm

Re: How to use Garmin Mapsource

Postby shakyhand » Thu Oct 06, 2011 8:25 pm

Hi all,

Recently, I move to mac OS. Is there any mapsource for mac??

Thanks


Return to “Library”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests